Pierre Vermeulen: Alles op gevoel

Zeggen dat Pierre Vermeulen een geel-zwart hart heeft is een understatement.

Door de toewijding van Lonny en Pierre werd de fanshop in 2016 gekozen tot de beste van Nederland. De geboren Rotterdammer Nathan Rutjes leerde Vermeulen kennen toen hij in 2014 van MVV naar Roda verhuisde. Pierre was toen al lang met voetbalpensioen, Rutjes was een talentvolle middenvelder. Al snel ontstond er tussen de twee gevoelsmensen een band die ook na het vertrek van Rutjes bij Roda is blijven bestaan.

Pierre is goudeerlijk. Hij kan prachtige verhalen vertellen over de historie van de club, waar hij natuurlijk zelf ook een grote rol in heeft gespeeld. Wat veel mensen zich misschien minder realiseren is dat Pierre ontzettend veel verstand heeft van het spelletje. In de tijd dat ik bij Roda speelde, heb ik vaak met hem gesproken over de komende wedstrijd. Zonder overdrijven: in negen van de tien gevallen kon Pierre vooraf precies uittekenen hoe de wedstrijd zou verlopen en kwam dit ook nog uit. Dit geeft wel aan hoeveel inzicht hij heeft in het voetbal.

Lees het hele verhaal in het boek van Pierre Vermeulen: Alles op gevoel. Verkrijgbaar in de fanshop van Roda JC Kerkrade of online via Edicola


Bron: Roberto Pennino

Geplaatst op: 28-06-2021

« Vorige pagina