Berichtje van Nathan

Met een rugzak vol ervaring een nieuwe toekomst tegemoet

De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht over mijn toekomst: ‘blijven voetballen of mijn toekomstdromen achterna’. Hoewel ik mij nog fysiek goed genoeg voel en in mijn hart altijd voetballer zal blijven, ben ik tot de conclusie gekomen om te stoppen als profvoetballer.

Mijn oorspronkelijke jeugddroom om een carrière als trainer op te bouwen, is vanaf vandaag begonnen. Naast mijn werkzaamheden in de jeugdacademie van Roda JC start ik met de opleiding UEFA A. Eerder dit jaar heb ik hiervoor met succes een sollicitatieprocedure doorlopen. Mijn eerdere trainersopleidingen binnen de KNVB en ervaringen als jeugdtrainer bij Alexandria ’66, Sparta Rotterdam en MVV Maastricht vormen mijn basis. Ik kijk er naar uit om mijn ambities richting de toekomst te realiseren.

Daarnaast zal ik naast mijn werkzaamheden in de jeugdacademie, mij ook inzetten op maatschappelijk vlak. In mijn vrije uren buiten het profvoetballen heb ik mij hier altijd voor ingezet. Op deze manier wil ik ook aan dit pad verder timmeren.

Toen ik op 18-jarige leeftijd nog gescout werd door Sparta Rotterdam, had ik nooit gedacht ooit nog in stadions te spelen waar mijn vroegere voetbalidolen ooit op de velden stonden. Ik heb genoten van de bijzondere momenten die ik binnen mijn carrière heb mogen beleven. Ik wil daarom Sparta Rotterdam, MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade bedanken voor het vertrouwen in mij. Ook alle collega’s van de afgelopen jaren wil ik bedanken voor de samenwerkingen.

Daarnaast wil ik alle supporters en clubs in Nederland waar ik afgelopen jaren en met name afgelopen jaar zo warm ben ontvangen, ontzettend bedanken. Nooit zal ik vergeten hoe speciaal het is om als speler van de tegenpartij toegezongen te worden.

In het bijzonder wil ik ook het woord tot mijn eigen fans richten. Vanuit heel Nederland en omstreken reizen zij (wekelijks) af. Op jullie steun heb ik altijd kunnen rekenen en dit draag ik mijn leven mee. Overigens hoeven deze fans niet teleurgesteld te zijn, want jullie kunnen mij vanaf nu wekelijks bewonderen bij Groene Ster waar ik mijn voetbalcarrière verder vervolg.

De slotwoorden zijn voor mijn vrienden en familie, vriendin Angelique en zoon Lavezzi; jullie zijn mijn beste team.

Groetjes,

Nathan Rutjes


Geplaatst op: 07-08-2018

« Vorige pagina